Gems Weekly Photo Challenge # 27

BÅT

… är veckans ord hos Sanna.

Så passande så här mitt i sommaren – och även om jag inte är någon båtmänniska själv så gillar jag att gå runt och titta när jag får tillfälle.

Gamla träbåtar är något alldeles speciellt … så mycket fina detaljer…

Vid Träbåtsföreningens plats i Valdemarsvik.

Hjulångaren Eric Nordevall II gjorde sin jungfruresa 2011 då den gick genom Göta Kanal och upp till Stockholm där den döptes av Kronprinsessan Victoria.

Nattvila i Norsholm … den lilla svarta båten bakom heter Moa och är en liten ångbåt…

Den ursprungliga Eric Nordevall byggdes 1839 för att trafikera Göta Kanal. Dess historia blev inte så lång då den sjönk i Vättern under en resa 1856. HÄR kan du läsa mer om båten och dess historia.

36 reaktioner till “Gems Weekly Photo Challenge # 27

 1. Fina båtar! Det roliga med båtar är att det finns så många olika sorter! Ibland är en sliten fiskebåt finare än en lyxkryssare!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Bosse! I min ungdom gillade jag sjön, men numer tycker jag mest det är lite läskigt … i alla fall om det gungar!
   Kram

   Gilla

 2. Det är något visst med träbåtar, särskilt om de är väl underhållna. Men det är så mycket slit med dem så jag har aldrig längtat efter att ha en sådan. Vi har nöjt oss med plastbåtar för enkelhetens skull. Inte alls lika fina men lätta att äga 😉

  Gillad av 1 person

 3. Kapten Billes det är där man stannar och äter våffla då man cyklar runt Roxen! Men för det mesta så cyklar jag åt Billes först och då är det för tidigt att fika, då får man fika när man kommer hem eller i Sandvik. Gamla träbåtar är absolut bäst – det känns som om de har mer själ än nya plastbaljor! Nu måste väl svampen sätta fart efter allt regn! =) Kram

  Gillad av 1 person

  1. Roxen runt – det är en bit att cykla det … och då är man absolut värd minst en våffla!
   Håller tummarna för massor av svamp!
   Kram

   Gilla

 4. Är inte heller någon båtmänniska, men precis som du kan jag njuta av gamla trädbåtar som någon har skött om med stor kärlek. De är ju skönheter tycker jag jämfört med dagens plastvarianter som ofta se ut som gitarrer (enligt min man;-) )

  Gillad av 1 person

 5. Vilka fantastiska båtar älskar dom gamla träbåtarna men vilket jobb det var, vet bara vår gamla eka och då ha en stor båt i trä oj oj tid som idag inte verkar finnas för många tyvärr
  Tack för att du är med och tack för fantastiska bilder
  KRAM

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.