Hos mig just nu …

… så blommar det mesta … t. ex. mina småblommiga doftpelargoner 🙂

… och i trädgården blommar både sådant som en gång planterats och sådant som kallas ogräs … och några ”kryp” 🙂

Från det ena till det andra  – igår hade jag en bild med en gräshoppa … några trodde det var en syrsa, men det var det alltså inte.

Tack alla härliga bloggvänner … ni håller igång min nyfikenhet och min lust att lära mig mer, vilket är härligt och som resultat har jag hittat intressant fakta om ordningen Hopprätvingar – gräshoppor, syrsor och vårtbitare  🙂

Tyvärr har jag ingen aning om vilken av de 38 arterna det var, men för den som är intresserad så kan man läsa om skillnaderna mellan syrsor, vårtbitare och gräshoppor HÄR … eller lyssna på dem HÄR (gräshoppor) och HÄR (vårtbitare och syrsor).

Nu är det ju inte alla som delar min fascination och mitt naturintresse, men för er som är nyfikna på naturen finns en sida som heter Naturforskaren … den rekommenderas varmt för den naturintresserade!

 

Annonser

32 reaktioner på ”Hos mig just nu …

 1. Härligt collage och mycket som blommar! Här är bästa tiden över nu. Rosorna ser lite tufsiga ut och pionerna är bedagade. Rosenkronill är en ny bekantskap för i år. Har några sticklingar i glas som jag hoppas ska ta sig. Jag antar att den frösår sig sen eftersom den förvildats.
  Ha det så gott och kram
  /Anette

  Liked by 1 person

  1. Rosenkronillen har en tendens att ta plats, men är lätta att riva bort när de blir alltför vidlyftiga 🙂
   Kram

   Gilla

 2. Så många fina blommor! Vi har lite trist väder nu, mycket regn och blåst, så det inbjuder inte riktigt till att vara ute… Uppehåll nu och lite ljusare, så kanske denna dagen blir bättre!

  Liked by 1 person

 3. Härliga sommarfoton! Det är så bra att du lär dig nytt Anki – jag förlitar ju mig på dig när jag går bet på något av naturens under 😉 På kuppen lär jag mig något nytt jag också!

  Liked by 1 person

 4. Du har det färggrant i din trädgård. Jag tycker det är roligt när man letar efter något för det är hänvisningar hit och dit och helt plötsligt är man långt ifrån ämnet. Men man har fått veta mycket annat matnyttigt på vägen. Kram

  Liked by 1 person

 5. Härliga blommor, och du kan verkligen din fauna och flora. Där ligger jag långt efter. Trodde ju att gårdagens nya kompis var en syrsa, för jag trodde att gräshoppor är gröna. Ska nog kolla dina länkar, för blogglandia är faktiskt världens bästa databas…

  Liked by 1 person

 6. Som vanligt visar du så vackra bilder! Och vad intressant om syrsor och gräshoppor! Jag har dålig koll men lärde mig lite mer med dina länkar. Tack för dem!
  Mulet och lite kallt hos oss nu. Sommaren har kommit igång ordentligt här ändå men allt är fortfarande sent. Vi har faktiskt haft blommande tulpaner tills nyligen och rosorna har inte hunnit slå ut ännu.
  Men det är ändå mycket annat som blommar och jag njuter av allt vackert de bjuder på!
  Ha en fortsatt fin julivecka!
  Kram/ Maria

  Liked by 1 person

  1. Ni är snart ifatt på allvar – rosorna blommar som bäst här just nu – ljuvliga dofter från en del av dem 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Så många fina blommor du har. Det som jag nu har lärt mig heter praktlysing har alltid kallats Optandsblommor av oss. Min mamma sa alltid det eftersom de växte överallt just i Optand (Jämtland). Nu ska jag försöka komma ihåg det riktiga namnet 🙂

  Liked by 1 person

  1. Nyfiken som jag är så googlade jag på Optand och nu vet jag att det finns två byar – Ope och Optand med mycket gamla anor. man lär sig mycket genom bloggandet 🙂

   Liked by 1 person

 8. Både grönska och färgsprakande hos dig!
  Här är fullt upp, hinner knappt med att fota….. tur att det snart är semester – ligger lite efter i landen såg jag idag när jag var ute och tog mig några solvarma jordgubbar. Men men vad gör ett litet ogräs eller två=) Ha en skön tisdagskväll. Kram

  Liked by 1 person

 9. Så vackert det blommar hos dig! Och tänk att du också kan namnen på alla blommor. Imponerande! Jag försöker lra mig ett par nya saker/namn när jag tittar in hos dig men sedan ska jag ju helst minnas både namn och utseende. Men jag jobbar på det. Visst är jag naturintresserad och har i vanliga fall inte svårt öfr att minnas namn, men när det gäller växter och deras utseende liksom insekter och svampar så kör det ihop sig. Men jag ger mig inte…
  Ett väldigt vacket blomcollage som jag får titta mycket på för att lära mig lite nytt.
  Kram!

  Liked by 1 person

  1. Tack för din uppskattning Ditte 🙂 Du är nog en av de mest allmänbildade personer jag vet och kan så mycket om allt möjligt!
   Idag blir det en tur till Gamla Linköping med barnbarnen 🙂
   Kram

   Gilla

 10. För din info så är det en fin trädgårdshumla du har i fingerborgsblomman. Man känner igen dem på den gula kragen som är så nära huvudet, och så är de lite mer långsmala än jordhumlorna (de vanliga gul- och vitrandiga humlorna man ser). I fingerborgsblommor är det nästan alltid bara trädgårdshumlor, för de har längst tungor vilket krävs i fingerborgsblommor.
  Oh så kul med ännu mer fakta om hopprätvingarna! 🙂 Jag har också botaniserat i det där förra året, när vi hade så vansinnigt många vårtbitare som for omkring. Länkar till några av mina inlägg om det nedan.
  https://amatorbiologen.wordpress.com/2015/08/13/dags-for-hoppor/
  https://amatorbiologen.wordpress.com/2015/08/17/nar-man-talar-om-trollen-eller-andra-laskiga-typer/
  https://amatorbiologen.wordpress.com/2015/08/22/vem-ar-du/
  Tack för påminnelsen om Naturforskaren också!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s