Frukost … bilder från i morse…

Alla fågelföräldrar har mycket att göra nu med hungriga ungar i boet. Koltrasthonan ser ganska nöjd ut med en fin daggmask i näbben 🙂

Frukost på väg …

Räddad!

Tordyveln fick en hjälpande hand att ta sig ut till friheten från vårt badrum…

21 reaktioner till “Frukost … bilder från i morse…

  1. Ja det är väl i någon mån sådant livet är – äta eller ätas (hu så hemskt det låter men inte desto mindre sant). Undrar just om jag vågat rädda tordyveln… är inte så säker på det!

    Gillad av 1 person

  2. Det var verkligen ett skrovmål i koltrastens näbb. Undrar hr många ungar som fick dela på den frukosten…
    Baggen har jag visserligen sett, men visste inte vad den heter. Nu vet jag det:-)

    Gillad av 1 person

  3. Livet i naturen är hårt. Räddas eller ej? Masken blir föda och kunde inte räddas och tordyveln blev räddad för ett tag.
    Jättefina bilder och jag tittade länge på detaljerna.
    Kram!

    Gillad av 1 person

  4. Jo, nu är det bråda dagar för fågelföräldrar. Jag är fascinerad av hur det kan höra masken i gräsmattan och sedan bara ”böka” runt med näbben till de får upp den. Jag har slängt ut stora feta larver på gräset då jag hittat dem i landet då jag grävt och Rödhaken är blixtsnabb fram och tar dem. Det blöter på idag med…. men det är bra för växtligheten! Ha en bra fredag! Kram

    Gilla

  5. Vilken fullträff med frukostbilden! Skrattade idag åt dottern som beklagade sig för att hon varje morgon väcks av ilskna måsar. De bor vid närbelägna skolgården och nu har de ungar. För att beskydda ungarna är föräldrarna redo till vad som helst, klösa ögonen ur en om man kommer för nära. Kommunen har satt ut några skrämmor men dem bryr sig inte måsarna ett dugg om. Medan här hemma hos mig är det ljuvt fågelkvitter om mornarna, skilda världar!

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.