Glad måndag …

… önskar jag dig!

Idag är jag glad för de första liljekonvaljerna, för att vinbergssnäckorna vågat sig fram … och för regnet som kom – bara 3,5 mm – men ändå!

Hos Carita, som är upphovskvinna till ”Glad Måndag” finns länkar till fler som gillar måndagar 🙂

Alla är välkomna att vara med!

26 reaktioner till “Glad måndag …

  1. Haha … men nu är det ju inte en snigel, utan en snäcka 🙂 Sniglar har inte något hus med sig…

   Gilla

 1. Har inte kollat regnmätaren, men jag tror inte att vi fick så mycket. Konvaljerna blommar här med och doften av dem och syren är så härlig! Dags att bege sig till jobbet. Glad Måndag! Kram

  Gillad av 1 person

 2. Om jag hade gift mig på våren hade liljekonvaljer varit självklara i brudbuketten. Nu blev det ett höstbröllop i stället och det gick bra utan konvaljerna 😉
  Jag instämmer gärna i att önska alla en glad måndag. Glädje behövs jämt och i alla fall jag drar upp mungiporna när jag ser denna hälsning 😀

  Gilla

 3. Vi har några snäckor på syrenerna, de förstör dem totalt 😦 Inte alls roligt.

  Gilla

 4. Åh vad jag tycker om fotot på liljekonvaljen med droppar och allt! Regnet behövs verkligen nu, torrt som fnöske i markerna. Det kom en skvätt här i lördags natt men det behövs mycket mer!

  Gillad av 1 person

 5. Man kan inte bli annat än glad när man ser dina fina bilder! Tack! Å nu föreställer jag mig doften av liljekonvaljerna- mums:-)
  Åsså är bilden på vinbergssnäckan helt fantastisk:-)

  Gilla

 6. Hej, återkommer till sälgen. Helt otroligt maffig, här har vi nog mest klibbal tror jag. Just nu förorsakar det ett litet helsike för fröna är klibbiga o sätter sig i alla djurens pälsar. Blinka har trampdynorna fulla efter en promenad liksom magen. Hon gillar inte att man ska försöka rycka bort dem…sjåpig som hon är. Jag har ju ett helt hav av liljekonvalj…….blad! Men var håller blommorna hus`? Kanske blir det inga???
  Kramen

  Gilla

 7. En glad måndag har det varit. Liljekonvaljer är så vackra och var min pappa sfavoritblomma och vi had emängder av dem ute på landet i skärgården. Men där kom de sent. Knoppar på liljekonvaljer såg jag förra söndagen ute på djurgården, men de var små.
  Dina liljekonvaljebilder är väldigt vackra och jag kan nästan känna doften hit. De påminner mig alltid så fint om skolavslutningarna. Liljekonvaljer och syrener.
  Vinbärssnäckor har jag inte sett men kanske var dte för att dte kom lite regn som de vågade sig fram. Här har det inte regnat utan varit strålande sol men svalare än under helgen.

  Gillad av 1 person

 8. Det är något visst med liljekonvaljer. Jag minns att min mamma älskade att åka upp till Galgberget och se om de börjat blomma. Oftast finns det något att vara tacksam över varje veckodag. Men många behöver få en klapp i ryggen på måndagar för att upptäcka det. 🙂 Här regnar det. Då behöver jag inte vattna i kväll.
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.