Bland riddare, gycklare och annat löst folk…

Ekenäs slott – vitt och vackert med tinnar och torn – vackert som ett sagoslott. Byggdes på 1600- talet, men redan från 1400- talet fanns här på samma plats en befästning.

I helgen gick det 25:e riddarspelet på Ekenäs slott av stapeln och för allra första gången var jag där. Ja, slottet har jag besökt tidigare, då det inte är så långt dit … men inte något riddarspel.

Spännande och fartfylld uppvisning med stort underhållningsvärde och en hel del humor … och som vanligt kan man se bilderna och bildtexterna bättre om man klickar på en bild i gallerierna…

De engelska riddarna hade ingen konkurrens av de svenska som höll till i medeltidsbyn, men de var också kul att titta på.

Det blev mycket hästar … det blir lätt så när man är en f.d. hästtjej  – men det fanns annat också! I medeltidsbyn fanns mycket att se, liksom vid marknadsplatsen … nu var det så trångt och så mycket folk bland matstånd och annat, så just där var nästan omöjligt att fota … men här kommer lite bilder utan hästar i alla fall.

Det blev några trevliga timmar i strålande vårväder – kul att få se, men kanske inte något man behöver besöka varje år 🙂

Annonser

32 reaktioner på ”Bland riddare, gycklare och annat löst folk…

 1. Riddarspel har det varit några gånger här hos oss och visst var det spännande. Men efter några år så rann det ut i sanden… Härliga bilder från ditt besök där!

  Kram och ha en bra tisdag 😀

  Liked by 1 person

 2. Vilken trevlig tillställning du varit på. Riddarspel är riktigt kul särskilt om det är så stort gippo som det verkar varit i Ekenäs. Jag är så imponerad av alla som har kunskap och tålamod att färga garn och här verkar det ha varit många kulörer dessutom. Och vad bra ni hade fint väder för en gång i Mariefred på Riddarspel blev det ett herrans åskväder som slutade i katastrof då en riddares spjut träffades av blixten och gick genom hans kropp och orsakade ond bråd död faktiskt. Tragiskt var det och hände för kanske 5 år sedan. Häftig bilder och särskilt den stora runda med häst/riddare! Ha det så bra och kramen får du här!

  Liked by 1 person

 3. Verkar kul att se, åtminstone en gång. Ännu en sak att skriva upp på ”att-göra-listan”. Jag bor ju inte så långt därifrån numera 🙂
  Roligt att se alla dessa bilder därifrån.

  Liked by 1 person

 4. Åh vilka härliga foton! Jag skulle också vilja ge mig iväg och se ett sånt spektakel någon gång (jo jag vet, det är ju bara att åka iväg men det blir ju aldrig av). Men som du säger, en gång kanske är tillräckligt.

  Liked by 2 people

 5. Så trevligt det ser ut att ha varit. Dina bilder visar verkligen det. Precis så önskar jag att det blir på Tomarps kungsgård någon gång, men arrangören får nog bli lite varm i kläderna först. Kram

  Liked by 1 person

 6. Ser ju jättekul ut, skulle jag gärna se en gång. Vackert slott. Gamla härliga slott är lite speciellt.
  Medeltidsveckan på Gotland kunde också vara kul att se, men jag undrar om jag kommer till den där ön, någon gång:)
  Kanonfina bilder.
  Kramiz

  Liked by 1 person

  1. Haha … jag såg många utklädda vuxna … kanske chansade de på billigare entré 🙂
   Jag träffade inte Elisabeth och Lennart – de var där dagen efter mig 🙂

   Gilla

 7. Vad roligt att få följa med hit till Ekenäs slott och riddarspelen. Ekenäs slott var en nybekantskap och jag skulle gärna göra ett besök här. Riddarspel har jag upplevt på Skokloster slott och det var väldigt trevligt.
  Du har verkligen med vackra bilder fångat stämningen och jag tittar och njuter.
  Tack för den fina ”njutflykten”.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s