Nu så …

… är ordningen återställd!

Husbilen är på plats … servad och påställd …

Husbilen hemma på sin plats 🙂

Ingen inplanerad resa, men vi gör väl som vanligt och åker åt det hållet som verkar få bäst väder. Lasse väntar fortfarande på en tid för operation, så vi kan väl inte bege oss alltför långt bort.

Jag gillar att ha djuren inpå knuten … men jag gillar inte när de gör så här! Har haft turen att inte vara så hårt drabbad av deras glupskhet på många år och skaffade några nya tulpanlökar som jag satt i höstas. Det var dumt – nu ser det ut så här – tiotalet tulpaner avbitna … suck…

… irriterande när rådjur och hjortar äter upp tulpanerna!

Konstigt nog verkar de små botaniska tulpanerna inte vara lika smakliga…

Ännu ett säkert vårtecken är nunneörten …

Nunneörten blommar – också ett vårtecken 🙂

Den verkar ta det lynniga aprilvädret med ro.

Nu är det bara några dagar kvar av april – nog måste väl våren och vårvärmen komma tillbaka snart.

Annonser

25 thoughts on “Nu så …

 1. Tråkigt med dina tulpaner….. Men du får väl åka och titta på några fina i någon park nu när husbilen är redo! Jag håller också tummarna för att vårvärmen hittar tillbaka nu. Ha en bra dag! Kram

  Liked by 1 person

 2. Förstår att man känner sig kluven när de fina djuren äter upp de fina blommorna. Härligt för er att kunna ge er ut när andan faller på. Hoppas att det blir en fin vårtur som erbjuder många fotomöjligheter.

  Gilla

 3. Hör att rådjuren eller om det är dina dovhjortar som gillar tulpanlökar. Vi uppe i norr har inga sådana bekymmer för här finns bara enstaka rådjur.
  Härligt med att ni har tagit fram er husbil och styr dit näsan nästan pekar 🙂
  Vad väntar Lasse på för operation?
  Ha en bra dag/ kram ❤

  Liked by 1 person

  1. Läkarna tror att hans höga blodtryck beror på förkalkade blodkärl i njurarna och ska vigda dem med ”ballongsprängning” (enl. samma metod som man gör i hjärtat)
   Ha en bra dag du också!
   Kram

   Liked by 1 person

 4. Visst längtar vi också efter värme, så vi kan ta en tur igen. Inte lika kul när det blåser och är kallt. Rådjur och hjortar är trista när de inte låter tulpanerna vara ifred. När vi hade fritidshuset, gav jag upp allt vad tulpaner hette. Nunneörten var fin!

  Liked by 1 person

 5. Så mysigt med husbil även om det kanske inte blir så långa turer denna säsong. Att köra mot fint väder låter klokt och lite spännande också. Vem vet vart vägarna bär 😉 Hoppas det ordnar sig med operationen när det blir dags. Husse har också högt blodtryck och jag förstod först inte varför njurarna undersöktes men man lär sig…

  Kram och ha en bra dag!

  Liked by 1 person

 6. Så skönt att husbilen är redo. Man behöver inte åka så långt, som du säger, bra att köra dit det väntas bäst väder. Det har varit kallt väl länge nu!

  Liked by 1 person

 7. Husbilen är ju ett säkert vårtecken!!! Tråkigt med tulpanerna. Här brukar växterna klara sig från viltet, men fruktträd och buskar ligger risigare till…
  Nästa vecka kommer värmen, så vi får stå ut några dagar till…..
  Kram Lena

  Liked by 1 person

 8. Då är ordningen återställd – sommar på G med husbilen redo för nya äventyr.
  Dina tulpaner påminner mig om min kollegas diton, som också åts upp av rådjur tills hon hittade något ”medel” utomlands som gjorde att rådjuren inte gillade tulpanerna längre.

  Liked by 1 person

 9. Då är det ju i alla fall vårkänslor om hsbilen är på plats och köar för avresa. Och att se var vädret ser bra ut är en bra början. Annars får ni stråla själva. Hoppas maken snart får op.tid så att det blir lättare för er att planera resandet.
  Vad gäller tulpaner så är det svårt när rådjuren är framme men jag har för mig att mamma tog bort de röda och var fär med hjorthorns ”något”.
  Önskar er en fin helg.

  Liked by 1 person

  1. Känns bra att ha husbilen hemma och veta att vi kan ta en tur med den när vi känner för det – nu väntar vi bara på aningen bättre väder 🙂
   Lite sur blir man ju när man ser att tulpanerna är avbitna, men vis av skadan blir det inte fler tulpanlökar planterade 🙂 Ett gammalt knep är att hänga upp fårull indränkta med urin … men hur trevligt är det!?
   Önskar detsamma till er … ja, en fin helg alltså!

   Gilla

 10. Min svägerska och svåger har redan startat sina turer med sin husbil. Dom kör inte bara långt utan kortare turer som dom gillar.
  Låter mysigt.
  Lycka till med den och trevlig helg
  Kramar

  Liked by 1 person

 11. Vad härligt att husbilen är på plats, hoppas det går bra sen för din Lasse och operationen så ni kommer iväg på era resor. Att åka dit vädret är bra låter toppen tycker jag. Det skulle jag gärna göra nu med tanke på det kalla ”vårvädret” men än lever hoppet på sol och värme.
  Trist med avbitna Tulpaner, det hade jag för ett par år sen men det har blivit bättre nu som tur är. För visst blir man ledsen och arg när man kommer ut och ser förödelsen.
  Önskar er en fin helg nu
  Kramar♥

  Liked by 1 person

 12. Jag tror husbilen är nöjd också. Har den inget smeknamn? Där fick jag lära mig något nytt. Jag kände inte till att det gick att ballongspränga i ”reningsorganet”. Hoppas han får tid snart och får bukt med blodtrycket.
  Rådjuren har blivit djärvare och djärvare även i stadsområden. Jag tycker de kan gå till Konsum och uppföra sig som … 😉 Finns det rådjur i Nederländerna/Holland tro. Där skulle de kunna äta sig mätta. 🙂
  Trevlig avslutning på april.
  Kram Bosse

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s