Väntar …

… på att sädesärlan ska komma – den brukar göra det just detta datum den 6 april – förutom förra året då den kom redan den 5:e.

Det här är som alla ser inte en sädesärla, utan en helt annan … en steglits. Då och då har de dykt upp här vid fågelbordet under våren – ibland två och ibland fyra stycken – snygg eller hur?

Steglitsen låter sig väl smaka av solrosfröna på marken. inte helt skarp bild, men det är svårt genom ett inte alltför rent köksfönster… och så sitter de ju aldrig stilla heller…

Jag fortsätter att hålla utkik efter sädesärlan … och önskar dig en trevlig dag!

Annonser

40 reaktioner på ”Väntar …

 1. Vilken fantastiskt bild på den vackra fågeln med sin fina fjäderdräkt. Du måste ha väldigt rena fönster för jag ser då ingen oskärpa 😉 Ha en trevlig dag du också Anki, kanske dyker Sädesärlan upp just idag 🙂

  Liked by 1 person

 2. Den som väntar på något… väntar ALLTID för länge…;) Fint att vänta på och vilken fantastisk bild!
  Mat som mättar, starka fantastiska kvinnor, härliga bilder i mars och underbara fantastiska blommor bjuder du på under ”mina” rubriker. Tack!

  Liked by 1 person

 3. Det var en fin fågel du fångat på bild! Idag har vi strålande sol igen. Igår blåste det och var grått, lite regn emellan. Hoppas så på detta väder till helgen!

  Gilla

 4. Så vacker den fågeln är, tyvärr har den inte visat sig här vid fågelmataren. Sädesärlan är en härligt pigg liten fågel som vippar så käckt med sin stjärt..** den brukar komma runt den tionde April här..längtar….
  Kram och ha det gott♥

  Liked by 1 person

 5. Åhh vilken lycka för dig att få se Steglitsen i verklighet, jag har bara sett den på bild (i min fågelbok).
  Här har den tyvärr aldrig varit, suck.
  MEN däremot har sädesärlan kommit till oss, redan i måndags den 3 april såg vi den. Hurra jublade vi.
  Ja den hörde väl Rolf köra med traktor och ‘plöja och älta’ upp en bit av gräsmattan uppe i trädgården,
  där det som mest växer vilt. Det ska vara så att man behöver låta annat ‘ogräs’ växa fritt till fjärilar bin m.m.
  Så en bit på ca 10 x 6 m rafsade traktorn upp och det ska sättas potatis på vall, lite mer potatis än förra året.
  En sädesärla vet vad det är frågan om när hon hör traktorer, möjligen får hon extra skrovmål av maskar den lilla söta ‘nippertippan’, hi hi . . .
  Må väl kram/ Eva

  Liked by 1 person

 6. Sädesärlan är det inte en gråvit sak som har en otrolig snabb ”svansföring”? Måste säga att jag aldrig sett en steglits irl. Den är ju hur vacker som helst! Å ditt köksfönster måste vara kliniskt rent, då fågeln är knivskarp:-)

  Liked by 1 person

 7. Vilket knäppt namn på en vacker paradisfågel! Den hade vilken dag som helst platsat i regnskogen. Såg på Planet Earths avsnitt om regnskogen härom kvällen på play, därav associationen! Själv ser jag inga grannare fåglar än bofink och gråsiska och domherre men de är ju inte heller fy skam. Sädesärlan, vippstjärten, har du hört talas om att man i gammal folktro trodde att den kom med budskap från andra sidan?
  Kram

  Liked by 1 person

  1. Fina fåglar hos dig också 🙂 Har inte hört det du berättar om sädesärlan – bara att den kan bringa lycka för bonden eller olycka för den som skadar eller dödar den … intressant med gammal folktro 🙂
   Kram

   Gilla

  1. Visst händer det att någon fågel fångas och blir kattmat, men utan katt skulle vi ha mycket mer sork i trädgården och möss i huset… hos oss är sparvhöken ett värre hot mot småfåglarna…

   Gilla

 8. Nu är du hård mot dig själv, bilden är ju perfekt! Mina är så skygga att ta fram en kamera och fota genom fönstret – inte en chans. Ärlan kommer nog snart ska du se. Ha en bra fredag imorgon! Kram

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s