Glad måndag …

… till dig som kikar in här!

Extra glad är jag idag över Henrik von Eckermanns bronsplats i Världscupfinalen

bild från Sydsvenskan

 – Stort Grattis till prestationen tillsammans med hästen Mary Lou! (jag vet att han inte läser det här men det känns ändå bra att gratta honom :))

Sen är jag så glad för vårblommorna som dyker upp lite här och där. Den röda blåsippan som är på rymmen och som trivs bra i gårdsgruset, den ensamma irisen som har fått sällskap och blåsipporna som dyker upp både i rabatten och i skogskanten. Dessutom blommar nu även den ungerska blåsippan …

Ser du skillnaden på dem – den svenska och den ungerska?

Den ungerska är lite ljusare, har fler och lite smalare kronblad och blå ståndarsträngar … så nu vet ni det 🙂

Det är Carita som ”är mamma” till måndagarnas upprättelse till att inte alls vara veckans tråkigaste dag 🙂

Ha det gott!

25 reaktioner till “Glad måndag …

  1. Jag tror aldrig jag sett en ungersk blåsippa förut. Blåsippan är inte heller vanlig i min närhet. Härligt att få se så vackra vårblommor. Ha en fin början på veckan.

    Gillad av 1 person

    1. Här har vi väldigt mycket blåsippor – den ungerska är köpt, men de andra har hittat hit själva 🙂
      Kram

      Gilla

  2. Ååå jag måste ut och kolla här i min lilla skog om blåsipporna tittat upp, har glömt bort att kolla, nu den senaste veckan. Det du kallar Ungerskblåsippa, kallar jag Balkansippa – men kärt barn har många namn eller så är det två sorter? Ja, glad måndag. Nästa vecka är det väl Blåmåndag? Ha det gott i duggregnet. Kram

    Gillad av 1 person

    1. Regnar det hos dig? Här skiner solen 🙂 Ungersk blåsippa och balkansippa är olika sorter – balkansippan har andra blad…
      Kram

      Gilla

      1. Ja på morgonen duggade det lite, men det lösta jag med att fixa inne. Sen efter kl 10 eller så, solade det upp och det har varit kalasväder! Jaha du har koll på sipporna! Då har jag lärt mig något nytt idag också! =) Kram

        Gillad av 1 person

  3. Härligt att mötas av en hästbild 🙂 De små sipporna som inte bara står ut i backen är också väldigt trevliga att få se. Såg direkt skillnad på dem. Gillar de med starkare färg och rundade kronblad bäst.

    Gillad av 2 personer

  4. Glad måndag till dig också! Älskar måndagar – när jag är ledig! Verkligen härligt med alla vårblommor och nu är solen på G här också!!!
    Kram Lena

    Gillad av 1 person

  5. Håller med dig – stort GRATTIS till Henrik von Eckermann! Bra gjort!
    Har heller inte sett en ungersk blåsippa förut. Jag ser iaf skillnaden mellan den svenska och ungerska efter att ha läst din text. Men om jag ska vara ärlig så ser jag aldrig skillnad mellan blåsippor och scillor – båda är ju blå liksom;-)

    Gillad av 1 person

  6. Glad måndag själv!.

    Tycker det är fint och hjärtligt av dig att Gratta. Grattis till honom.

    Himla fint med alla vårblommor nu, och blåsippor som är så fina.

    Kram till fina dig.

    Gillad av 1 person

  7. Viss var det roligt med en medalj i ridning i världscupsfinalen! Bra gjort!
    Tittar på alla dina vackra blåsippor är är glad för att du försöker dig på att allmänbilda mig. (Kanske andra också.) Fler av dem har jag sett men inte tänkt att de tillhört blåsippsfamiljen. Men nu vet jag. Ska bara plugga in detaljerna. Kunskap gillas. Och ungerska blåsippor kände jag inte till alls tidigare.
    Vackra bilder och där skillnaden på dem syns.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.