Veckans rubrik – tålamod

Min andra rubrik är TÅLAMOD … och det är absolut inte min starka sida, men har blivit mycket bättre med åren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trots det så finns det ändå saker jag aldrig ens skulle försöka ge mig på … som att sticka, virka…

… eller knyppla.

Jag är urusel på allt sådant hantverk och inte gillar jag att pyssla heller! Däremot är jag full av beundran för alla som behärskar att fixa och dona med sina händer – kanske är jag lite avundsjuk också…

Det här är väl vad jag skulle kunna åstadkomma 🙂

Om du klickar på bilden så får du också veta vad som behövs 🙂

Att meta då?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så rofyllt och så trevligt säger entusiasterna – såå tråkigt säger jag 🙂

Däremot har jag tålamod med både sudoku, korsord och pussel …

strimloss

… och att krypa runt i naturen med kameran för att leta fotoobjekt…

Nästa vecka är rubriken NYFIKEN

Vill du veta mer om ”Veckans rubriker” så ta en titt i högerspalten här intill…

Annonser

42 reaktioner på ”Veckans rubrik – tålamod

 1. Stämmer väldigt bra in på mig själv. Det där med Tålamod !! Sticka, virka, knyppla! Nej, det kommer jag aldrig att syssla med och inte kommer jag att meta heller 😉 Men den där lilla asken som ligger på hjul ser onekligen spännande ut. Inte ens sudoku, korsord eller pussel känns som min grej men sen kommer det där med fotografering. Där är jag fast, där har jag tålamod, de gånger det brister är när jag tvingas läsa manualer men det tänker jag inte gå in på. Tror inte någon har tålamod att ens läsa 😉 Fina bilder Anki !!

  Liked by 1 person

 2. Hej! Mitt namn är Bosse Bus. Vilken fin blogg du har. 🙂 Stort LYCKA TILL med WordPress.
  Den texten stämde väldigt bra in på mig också. Förutom sudoku och svampandet. 😉 Jag blir impad av de som har tålamodet och talangen för det som du tog med. Det är kul att titta på och läsa om på Blogglandia.
  Jag gillade tändsticksbilen. Kan du inte ta patent på den?
  Solen lyser så vackert här. Jag tror jag tar med kameran ut efter lunch. Det var länge sedan den fick följa med ut.
  Jag önskar dig en härlig vinterhelg.
  Lördagskram Bosse
  Ps. Väldigt skönt för mitt tålamod att slippa se den vita rutan.

  Liked by 1 person

  1. Åh så glad jag blev nu! Så bra att det funkar – det var din och ett par bloggvänner till som gjorde att jag tog steget till att gå över till wp 🙂
   Önskar dig en fin dag i solen!
   Kram

   Gilla

 3. Ja, kära Gud, ge mig tålamod, men fort!
  Ibland undrar jag hur i allsin dar jag hade tålamod att sy mina kläder som mycket ung. Men när jag tänker efter inser jag att det var för att jag var så pank så det fanns liksom inget alternativ: om jag nu så gärna ville ha en sån där kappa/klänning/kjol var det bara att sy själv. Sen dröjde det tills yngsta dottern gick ut nian innan jag sydde något. Hon behövde en klänning till avslutningsfesten och inget som vi provade på stan dög. Så jag plockade fram ett grönt tyg i råsiden och satte igång. Det var lite ont om tyg, så klänningen blev lite mer urringad än jag hade tänkt mig, men dottern var nöjd!

  Vilken tur att du har tålamod med kameran, för det blir väldigt fina bilder!

  Liked by 1 person

 4. Tålamod kan jag ha till vissa saker, andra inte alls. Är som du beundrar de som kan och har tålamod till sticka och virka. Korsstygn är jag däremot en hejare på, eller var nu är det hundra år sedan jag broderade något – det tillhörde mer då vi bodde i lägenhet. Nu finns det ju en trädgård att lägga sin energi på. Det är tur att vi är olika =) Jag tycker det är bra att du ”ålar” runt i skog och mark och fotar fina små skalbaggar, djur och natur och delar med dig av de underbara bilderna. Ha nu en skön lördag! Kram

  Liked by 1 person

 5. Så fantastisk att vi är utrustade med olika tålamod inom olika områden:-) Ditt fina fotande tålamod är vi många som tackar dig för, det vet du! Om det är en bärfis och det tror jag så är den superläcker! är det inte bärfis så är det ju något annat och den är lika super den 🙂
  Lördagskram!

  Liked by 1 person

  1. Tack Tove 🙂 helt rätt – det är en slags bärfis. Just den här arten heter strimlus och är väldigt snygg! Södermanlands landskapsinsekt … och finns nog tyvärr inte uppe hos dig.
   Kram

   Gilla

 6. När vi var restaurang grossist, för tjugofem år sedan, sa jag ofta, ”Trots att jag har änglars tålamod”, kände även jag, att jag kom till vägs ände. Detta när en pizzabagare ringde halv tolv på natten till måndag och undrade över priset på fläskkarré.

  Liked by 1 person

 7. Här kunde jag ha kopierat Anitas kommentar. Har inget tålamod för någon av sysslorna. Å inte ens fotografering har jag tålamod med. Jag klickar, sedan får jag se senare vad det blev.
  Lådbilen som lämpas för tillverkning av 1-3 åringar enligt länken fick mig att gapskratta. Den skulle jag kunna tänka mig att tillverka, fast först måste jag köpa tändstickor;-)

  Suveräna bilder!

  Liked by 1 person

 8. Du är en fena på tålamod med kameran och kommer jämt med vackra bilder.
  Jag har bra tålamod med vissa saker och sämre med andra, så jag är väl normal 😀
  När jag var liten var jag inte alls bra på att sy, sticka och virka, men det har jag tränat upp och har t.o.m. lärt mig tålamodet med att repa upp om det blivit fel, just för att det är så trist med felen.
  Nä, man blir bra på det man gillar, helt enkelt.
  Lördagskram 💚

  Liked by 1 person

 9. Tålamod, det skulle jag önska att jag hade lite mer av. Nej, hos mig ska allt ske snabbt och att vänta är mycket svårt för mig.
  Det sägs att det går att öva upp tålamodet. Jag undrar så hur det ska gå till, men det är väl bara att sätta igång och försöka, träna och träna.
  Intressant och givande inlägg om tålamodets svåra konst.
  Kram!

  Liked by 1 person

 10. Hej, ditt inlägg kunde nästan ha varit skrivet av mig. Kan inte heller handarbeta eller pyssla…o inte gillar jag att fiska heller. Min mamma var en hejare på att sticka o jag hade nog aldrig en ”köpetröja” som barn, något jag ju självklart tyckte var trist. Mammas stickande gick till överdrift, det blev konstiga västar och kjolar också, för som hon sa: jag röker mindre när jag stickar! Jag hade ett tålamodsprövande skrivande på mitt inlägg kan jag lova…
  Kramiz

  Liked by 1 person

  1. Haha … ja vi har ju en del gemensamt – och det fastän vi aldrig träffats annat än genom bloggarna 🙂
   Min mamma var också riktigt duktig att sticka och jag har fortfarande kvar ett par vardagströjor som hon gjort.
   Kram

   Gilla

 11. Oj oj här har jag missat massor!! Har ju inte varit inne hos dig på länge. Jag får ta och läsa tillbaka senare.
  Jag har också funderat på att gå över till WordPress, men det är mycket att lära om då, och jag vet inte om jag har ork till det. Jag har redan en påbörjad blogg där. Det var när vi fick datorproblem, det gick nämligen inte att blogga på Ipaden med Blogspot.se, så jag var tvungen att skapa en bloggsida i wordpress för att kunna fortsätta blogga.
  Jo sticka och virka gillar jag, det passar bra i husbilen och de blir en hel del mössor och tröjor till de små hemma. Att väva och sy är också en hobby för mig, men fiska och pyssla håller jag med om ….det är långtråkigt. Fina bilder som vanligt 🙂

  Liked by 1 person

  1. Jag valde wp eftersom flera av mina bloggvänner hade problem att kommentera hos mig. Lite krångligt i början, men jag tror jag vänjer mig 🙂
   Kul att du hittade hit i alla fall!

   Gilla

 12. Är det kanske så att man väljer vad man har tålamod med. Och i så fall varför. Jag har inte tålamod med korsord, sällskapsspel, och liknande. Det blir ju inget av det och jag lär mig inget. Däremot kan jag knåpa timmavis med handarbeten eller träna in låtar, på den tiden jag spelade fiol alltså.

  Liked by 1 person

 13. Jag får jämt höra att jag är så impulsiv, så får erkänna att tålamod inte är min starka sida heller. Men med vissa saker som att jobba med människor har jag ett tålamod som ej går att rubba. Så det är på olika saker.
  Fina bilder och hitta till nya bloggen. Ha det fint kramar

  Liked by 1 person

 14. Jag tycker mig ha rätt så bra tålamod men inte med allt. Sticka en tröja är inget för mig, det tar för lång tid. Jag har gjort det nån gång när jag var yngre.
  Däremot kan jag sitta länge med små detaljer. Olika pyssel, tårtbakning…sånt älskar jag!
  Jag gillar också att lösa problem. Håller på med släktforskning och kan inte slita mig från att klura ut ev okända fäder! Haha!
  Ha en fin söndagskväll!
  Kram

  Liked by 1 person

 15. Hej! Börjar ed att kommentera nya bloggen. Vad överraskad jag blev att du gått över till wp! Vilken ren, fin och tydlig blogg du fått till. Grattis och lycka till med lärandet för det är ju lite annorlunda än blogger. En del bättre annat kanske krångligare. Men jag tycker det är rätt roligt inom wp och har lust lägga upp nya bloggar hela tiden för att prova olika upplägg. Vilket thema har du valt? Eller har du fixat ihop ett helt eget kanske. Och bilderna är jag impad av, Snygga collage. Som sagt Grattis!

  Liked by 1 person

  1. Tack Yvonne … tänkte nog att du skulle bli förvånad. Anledningen var framför allt att några goda bloggvänner inte kunde kommentera hos mig och då kändes det kul att testa WP istället 🙂 Temat heter Toujours. Att göra något helt eget – nej det tror jag inte jag fixar … kanske något att testa framöver…

   Gilla

 16. Nu till Tålamod! Ja du har i allafall tålamod att du fått till nya bloggen för det kräver en del vet jag. Sen har du ju träffat mitt i prick både med stickning och framförallt Knyppling. Knyppla är ju oerhört tålamodsprövande och det gäller att inte göra fel om man vill ha en felfri spets. Jag gick en kurs en gång i detta ädla hantverk och lyckades väl få till en liten spets, rätt roligt var det men tålamodsprövande.
  Samma med stickningen. Hur många gånger har jag inte lockats börja på en snygg tröja eller nåt och det är jättekul i början men när jag kommer till andra ärmen brukar det av nån anledning bli stopp. Tror inte jag gjort klart nåt annat än småplagg till barn. Till mig själv har jag tröttnat rejält innan det är klar.

  Meta? Nä inte då. Däremot sitter jag gärna med i en båt när andra fiskar. Då sitter jag bara och filosoferar och tittar ut över det öppna vattenlandskapet och andra båtar. När barnen var små blev det mycket sånt.

  Ett jättebra inlägg om tålamod!
  Kram och ha en bra wp-måndag.

  Liked by 1 person

 17. Oj! Det här har jag lyckats missa. Kan nog konstatera att det där med handarbete inte faller under tålamodslotten här heller. Den lilla trevliga tändsticksbilen är mer min stil. Gjorde ofta dockskåpsmöbler som barn av tändsticksaskar, limmade, klädde dem med tyg. Tandkrämstub-lock blev lampskärmar etc. Men det är nog tur att tålamodet sprids på olika sättå över befolkningen!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s